Ons assortiment speciale tafelaardappelen bestaat uit diverse soorten paarse aardappelen. Daarvan is de Vitelotte truffelaardapel met zijn nootachtige smaak er een van het eerste uur. Naast paarsvlezige aardappelen hebben we sinds een aantal jaar ook een roodvlezig ras beschikbaar. Allen behouden na bereiding heel mooi hun kleur wat voor koks natuurlijk een vereiste is.

Een wat bekender ras is Cherie, familie van Roseval, die tegenwoordig ook bij consumenten thuis regelmatig uit de oven komt. Een echte delicatesse aardappel, bekend uit de Franse keuken, is La Ratte. Een blanke fingerling met een zachte, boterachtige smaak.

Continue nieuwe rassen testen

Ook testen we elk jaar verschillende nieuwe aardappelrassen. Sommigen zijn blijvers, anderen doorstaan onze test niet. Ieder ras heeft immers andere (teelt)eigenschappen. Het moet passen bij ons type grond en bewerking. We beoordelen de rassen op kenmerken als toepassingsmogelijkheden, smaak, (schil)kwaliteit, houdbaarheid en uiteraard de vraag vanuit de markt.

Met de keuze voor rassen letten we bovendien op spreiding van het seizoen, zodat we onze klanten zo lang mogelijk aardappelen van eigen bodem kunnen leveren.

Benieuwd of we een bepaald ras (kunnen) telen voor uw? Neem even contact met ons op.