Aardappelfarm is een samenwerkingsverband tussen twee akkerbouwbedrijven. Al generaties lang worden op onze familiebedrijven tafelaardappelen geteeld. Eind jaren ‘90 ging het roer om. Theo Kool en Leen de Jong zagen in dat aardappeltelers té afhankelijk werden van markttendensen en grote afnemers waar je geen of beperkte invloed op hebt. Ze besloten zich te gaan richten op delicatesse aardappelen in de top van de markt. Een echte nichemarkt waar nog weinig over bekend was in Nederland.

We begonnen met een paar kilo pootgoed en bezochten restaurants om de aardappelen te laten testen en feedback te krijgen. Daarmee was het avontuur begonnen.

Een specialistisch vak

Ruim 20 jaar later, en een jongere generatie telers rijker, hebben we talloze aardappelrassen getest (met wisselend succes) en enorm veel kennis opgebouwd in het telen en vermarkten van speciale aardappelen. Zeker niet elk ras heeft voldoende marktpotentie of is geschikt voor de kleigrond in de Hoeksche Waard. Het Zuid-Hollandse eiland waar we gevestigd zijn is van oudsher een echte aardappelstreek. De kleigrond zorgt voor de goede kwaliteit en geeft die heerlijke smaak aan onze aardappelen.

We leveren aan o.a. (horeca) groothandelaren, aardappelverpakkers en verwerkers, toeleveranciers van supermarkten en groentespeciaalzaken. Door een nauwe samenwerking met onze ketenpartners kunnen we de markt optimaal bedienen.

Meer weten? Neem contact met ons op.